Маршавелов ще бъде сред участниците в третия кръг от пистовия шампионат

Маршавелов ще бъде сред участниците в третия кръг от пистовия шампионат

След малко повече от три месеца, националния шампионат по автомобилизъм на Затворен маршрут се завръща за третия си кръг. Домакин на надпреварата ще бъде писта Стара Загора. В нея участие ще вземе и миналогодишният победител и един от основните претенденти за титлата в клас "Макси" тази година Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo X).

През миналата година пилотът на КА-2 Рейсинг спечели състезанието в града на липите, след като бе най-бърз в квалификациите и състезанието, а също така записа и нов рекорд на трасето.

Преди състезанието в Стара Загора, Константин Маршавелов е временен лидер в класирането на клас "Макси" за националния шампионат, като има две победи от два проведени кръга. Двукратният национален шампион записа победите си на Писта Хасково и Писта Русе.

"Радвам се, че този път конкуренцията ще бъде по-сериозна. Ние сме готови за старта. Направихме един двудневен тест преди състезанието и всичко при нас е наред", сподели Маршавелов преди състезанието.

В събота предстоят две квалификации, които ще определят местата на старта, а в неделя е състезанието, което ще определи победителя.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти