Световният снукър тур пристига в Белгия за първи път от 23 години

Световният снукър тур пристига в Белгия за първи път от 23 години

Световният снукър тур пристига в Белгия в понеделник за ранкинг турнир за първи път от 23 години. Град Ломел е домакин на второто издание на Европейския Мастърс, чийто дебют в календара бе миналата година в Букурещ, където триумфира Джъд Тръмп след драматичен успех 10:9 срещу Рони О’Съливан.

Белгия е поредната спирка на майсторите на щеката през настоящата кампания, след като те вече играха в Латвия, Китай, Германия и Индия. За последно в началото на 90-те години на миналия век Откритото първенство на Европа се провеждаше в страната в четири поредни сезона, а иначе Антверпен е бил домакин на турнири от сериите РТС между 2011-а и 2013-а.

Събитието в белгийския град е шестият ранкинг турнир за сезона, като победителят ще грабне 75 хиляди паунда. Рони О’Съливан не участва, защото не се записа за квалификациите в Престън преди около два месеца. Дин Дзюнхуей също няма да играе в Белгия, а Шон Мърфи отпадна в квалификациите.
Двубоите на трима играчи от топ 16 на световната ранглиста са насрочени за провеждане в залата в Ломел - тези на Марк Селби, Джъд Тръмп и местния фаворит Люка Бресел. Освен тях, други големи имена, които ще се борят за титлата в Европейския Мастърс, са: Марк Уилямс, Нийл Робъртсън, Джон Хигинс, Антъни Макгил, Марк Алън и Кайрън Уилсън.
Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти