Гледай на живо

Женско първенство по футбол: Пълдин (Пловдив) - Локомотив (Стара Загора) 0:4

Лоренсо ще се бори за титлата догодина, твърди шеф на MotoGP

Лоренсо ще се бори за титлата догодина, твърди шеф на MotoGP

Шефът на Дорна Кармело Еспелета смята новия пилот на Ducati Хорхе Лоренсо за един от сигурните претенденти за титлата в кралския клас на мотоциклетизма следващия сезон. Прекарвайки цялата си кариера в Yamaha, Лоренсо предприе огромната стъпка в края на миналата година - смени мотора си. Адаптацията му обаче към новата машина се оказа по-дълга от очакваното и най-добрите му резултати са две трети места в Испания – на "Херес" и "Арагон". От статистическа гледна точка именно сезон 2017 е най-лошият в кариерата на Хорхе.

"Вярвам, че Хорхе ще се бори за шампионата следващата година. Няма съмнения, че всеки в Ducati се радва, че го имат в тима си. Мисля, че Лоренсо напредва много и вече в някои състезания държи лидерската позиция за по-дълго време. Истина е, че той още има нужда да разучи по-добре мотора и гумите, които да използва, но се справя стъпка по стъпка", сподели Еспелета.

Донякъде може да се каже, че формата на Лоренсо се подобри след представените нови аеродинамични елементи на Ducati през август в Чехия. В последните четири състезания Лоренсо бе лидер в три от тях, но доброто му представяне в началото на състезанието невинаги оставаше такова и в края. Съотборникът му Андреа Довициозо пък за първи път е толкова близо до дебютна титла в шампионата – на 16 точки зад лидера Марк Маркес четири състезания преди финала във Валенсия, а италианският тим се радват на най-големите си успехи от ерата на Кейси Стоунър насам.

Топ 5 в генералното класиране на MotoGP 4 кръга преди края на сезона:

1. Марк Маркес (Honda) - 224 т.
2. Андреа Довициозо (Ducati) - 208 т.
3. Маверик Винялес (Yamaha) - 196 т.
4. Дани Педроса (Honda) - 170 т.
5. Валентино Роси (Yamaha) - 168 т.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти