Страхотна тупалка от 30 метра носи победа на Левски срещу лидера във Втора лига (видео+галерия)

Страхотна тупалка от 30 метра носи победа на Левски срещу лидера във Втора лига (видео+галерия)

Левски би с 1:0 лидера на Втора лига Ботев (Враца) в контрола, която се проведе на стадион "Георги Аспарухов". Единственото попадение вкара Антони Белмонт, който в 17-ата минута заби топката под напречната греда с удар от 30 метра.

Като цяло футболистите на Делио Роси не си дадоха много зор и головите положения бяха истинска рядкост. В игра за сините се завърнаха доскоро контузеният Рошу и Бабатунде Адениджи, който в началото на сезона бе отстранен от първия отбор.

Левски - Ботев (Враца)@@@

Проверката започна равностойно, но след 10-ата минута Левски наложи надмощие. В 11-ата минута Серджиу Буш получи извеждащ пас зад централните бранители, но стражът на врачани Бонев го затвори добре и спаси шута на румънеца от ъгъла на малкото наказателно поле. Секунди по-късно опасен пробив на Обертан отдясно завърши с центриране в ръцете на гостуващия вратар.

Така се стигна до 17-ата минута, когато едно от новите попълнения на Левски - Антони Белмонт, реализира страхотен гол. Французинът пое топката в центъра на терена, напредна с нея и след шут от 30 метра я заби под напречната греда.

След половин час игра и Буш опита да реализира, но ударът му от границата на наказателното поле попадна в ръцете на Бонев. В следващите минути последваха нови два изстрела - на Белмонт от фаул и на Давид Яблонски с глава. Първият профуча покрай лявата греда, а вторият попадна в ръцете на вратаря на Ботев.

Левски - Ботев (Враца)@@@

В заключителните секунди на първата част пред Обертан също се откри добра възможност за гол, но шутът му с десния крак излезе в аут.

След почивката врачани изравниха играта и положенията пред вратите бяха истинска рядкост. Все пак в 61-ата минута резервата Жуниор Мапуку осъществи добър пробив отдясно и нахлу в наказателното поле, където Григоров го бутна в гърба, но реферът прецени да не отсъжда дузпа.

До края на проверката футболистите в синьо владееха повече топката, но така и не успяха да зарадват дошлите на "Герена" фенове с втори гол.

Левски - Ботев (Враца)@@@

ЛЕВСКИ - БОТЕВ (ВРАЦА) 1:0

1:0
Белмонт 17

ЛЕВСКИ: 24. Любенов, 25. Ангелов, 28. Яблонски, 3. Пиргов, 4. Горанов, 11. Белмонт, 13. Гомес, 15. Прохазка, 26. Кабрал, 32. Обертан, 9. Буш

БОТЕВ (ВРАЦА): Бонев, Харизанов, Альошев, Иванов, Фиданин, Гаджев, Димитров, Иванов, Георгиев, Смирнов, Борисов

снимки: Емона Цончева, Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти