Гледай на живо

Празненствата във Велико Търново за 100-годишнината на Етър започват с демонстративен женски мач срещу полския Медик

Нийл Робъртсън увеличава шансовете си за място в “Мастърс”

Нийл Робъртсън увеличава шансовете си за място в “Мастърс”

Нийл Робъртсън продължава опитите си да върне предишното си величие на снукър масата, след като преживя един от най-слабите си сезони (2016/17), откакто се утвърди сред топ играчите. Проблемите му извън спорта и нездравословното пристрастяване към видеоигрите го преследват и през настоящата кампания, защото дори с подобряването на резултатите му към момента той все още не е в топ 16 на класацията “Надпреварата за “Мастърс”.

Благодарение на класирането си на осминафиналите на Европейския Мастърс той спечели 6 000 паунда и се доближи до въпросната 16-а позиция, заемата в момента от Райън Дей с актив от 230 037 лири, докато Гръмотевицата има 217 625, а 17-ият Уенбо Лян е с 221 150.

Класацията “Надпреварата за Мастърс” се подгтовя на базата на спечелените пари от турнири между Шампионата на Обединеното кралство 2015 и 2017-а, защото именно след неговия край ще стане ясен списъка с шестнадесетимата участници. Засега сигурен офицално е само Рони О’Съливан като действащ шампион, като той ще е и първи поставен в схемата.

“Надпреварата за Лондон” взима предвид и сигурните пари от наградните фондове на бъдещи турнири като Международния шампионат, от който на преминалите квалификациите играчи се начисляват по 4000 паунда.

Ето играчите от топ 16 на класацията “Надпреварата за “Мастърс” (след номера и името колоните са за: пари в актива от сезон 2015/16, от сезон 20016/17, от Рига Мастърс (настоящия сезон), Шампионат на Китай, “Пол Хънтър Класик”, Откритото първенство на Индия, World Open, Европейски Мастърс):


Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти