Дясната ръка на Роси: Следващите три седмици ще бъдат доста трудни

Дясната ръка на Роси: Следващите три седмици ще бъдат доста трудни

Дясната ръка на Валентино Роси - Алесио Салучи, известен още като Учио, бе интервюиран от италианската онлайн медиа Insella.it преди трите последователни състезания от MotoGP в Азия и Австралия този месец. Италианецът е на мнение, че въпреки счупения си крак Доктора по никакъв начин няма да промени стила си на тренировки и каране.

"Този спорт включва доста тренировки и някои от тях са опасни. По мое мнение той трябва да продължи да прави нещата, както досега. Това е негова работа и за да дава най-доброто от себе си, трябва да тренира, като понякога това означава и да рискува повече от нормалното", сподели Учио.

Младежи от академията на Валентино Роси също изразиха възхищението си от формата и духа на пилота от Тавулия: "На моменти говорехме за особеностите на мотора сякаш той изобщо не е претърпял подобна операция на крака си само три седмици по-рано".

Въпреки това, когато стане въпрос за три състезания в рамките на три седмици, Валентино трябва да бъде предпазлив: "Нека не забравяме, че десният му крак не е напълно възстановен още, така че предстоящите три състезания ще вземат много от него. Температурите там са други, атмосферата – също, но трябва да изчакаме и да видим кои ще се окажат главните трудности пред него. Валентино все пак е човек".

Още един въпрос, който след контузията на Роси стана номер 1 в мотоциклетните среди, бе дали той ще поднови договора си с Yamaha следващия сезон.

"Надявам се на това и мисля, че ще стане. Той се състезава с голямо желание, не виждам защо да спира. Ако се откаже, значи трябва да го направят и тези, които финишират зад него в неделя. Той е достатъчно умен, за да прецени кога е точният момент да сложи край. Според мен този момент все още не е дошъл", допълни Учио.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти