Надал гази в Шанхай, ще гледаме епизод 3 срещу Григор за 2017-а

Надал гази в Шанхай, ще гледаме епизод 3 срещу Григор за 2017-а

Световният номер 1 и носител на 16 титли от Големия шлем Рафаел Надал продължава великолепното си представяне през последните седмици, като записа 14-а поредна победа след похода към титлите на US Open и в Пекин. Матадора размаза с 6:3, 6:1 италианеца Фабио Фонини и се класира на четвъртфиналите в тенис турнира от сериите “Мастърс” в Шанхай. Както е известно, следващият му опонент ще бъде Григор Димитров, с когото ще играят за трети път през 2017-а година. Двубоят помежду им ще може да се гледа по Mtel Sport 1.

ГРИГОР Е НА ПОБЕДА ОТ РЕКОРДНО КЛАСИРАНЕ

Предишните им сблъсъци досега бяха оспорвани - естествено, най-вълнуващият се проведе на полуфиналите на Australian Open, където испанецът надделя в петсетов трилър. В Пекин миналата седмица пък Матадора срази хасковлията в три сета, като сега се очаква мачът помежду им отново да не разочарова откъм интрига.

Надал бе повече от впечатляващ срещу Фонини, като вече феновете свикнаха той не просто с рутина да преодолява фазите на турнирите, но дори без напрежение откровено да разгромява съперниците. Конкретно срещу италианеца Матадора бе на много по-високо ниво в сервиса - 7:3 аса, 0:3 двойни грешки, 78% - 56% вкарано първо подаване, 78% - 67% спечелени точки на първи сервис, 60% - 37% спечелени на втори, 2 от 2 спасени брейкбола срещу 1 от 5 за Фонини.
Четвъртфиналът на Надал с Димитров ще се проведе на 13 октомври.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти