Домусчиев: Случаен човек повече няма да застане начело на Лудогорец (видео)

Домусчиев: Случаен човек повече няма да застане начело на Лудогорец (видео)

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев бе категоричен при гостуването си в Sportal TV, че повече няма да повери отбора на човек, който няма опит в треньорския занаят. Точно поради тази причина ръководството на клуба от “Лудогорец Арена” се е спрял на Димитър Димитров за наследник на вече уволнения Георги Дерменджиев. Босът на “орлите” припомни, че и “конструкторът” на настоящия шампион Ивайло Петев, и Стойчо Стоев, и Дерменджиев не са имали сериозен опит край тъчлинията, когато са поели разградчани. Не по-различна бе ситуацията и с португалското недоразумение Бруно Рибейро, чийто най-голям успех бе, че е уж близък приятел до Жозе Моуриньо.

“Търсихме добър, доказан треньор, след като взехме решение да се разделим с Дерменджиев. Не може който и да е да поеме Лудогорец. Няма как някой, който не се е доказал в попрището, да застане начело на тима. С Петев, Стоев и Дерменджиев направихме експерименти, които в някаква степен бяха успешни. Нямахме много време и търсихме български специалист, който има опит. От всички имена, които бяха в списъка, на първо място бе това на Димитър Димитров. Водихме разговори с него и Иртиш, които не бяха толкова лесни, тъй като в Павлодар той е легенда. В крайна сметка обаче се разбрахме и се радвам, че Херо пое отбора. Всеки един треньор има свой собствен почерк, но със сигурност няма да изневерим на нашия стил. Може би ще бъде различен, но не и дефанзивен. Обсъдили сме това с Херо”, заяви Домусчиев.

“Целите пред Димитров са същите, които бяха поставени и пред Дерменджиев - убедителна победа в шампионата, Купата на България и пробив в групите на Шампионската лига. Ние сме в елита на България, за да бъдем шампиони. Това е от самото начало. Всички в клуба искаме да излезем от групите на Лига Европа, а и имаме самочувствието на отбор с класа. Трудно е, но не и невъзможно. Селекцията през зимата няма да е мащабна, може би 1-2 играчи, но с необходимата за Лудогорец класа. Вече сме коментирали с треньорите от какви играчи имаме нужда”, допълни още босът на шесткратния първенец на България.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти