Григор за поредния мач с Надал: Рафа е невероятен, няма какво повече да се каже

Григор за поредния мач с Надал: Рафа е невероятен, няма какво повече да се каже

Най-добрият български тенисист Григор Димитров за първи път в кариерата си ще играе на 1/4-финал на Мастърса в Шанхай, след като в мач от третия кръг победи с 2:0 сета американеца Сам Куери. Така Гришо си осигури нова среща с Рафаел Надал, от когото допусна загуба на полуфинала в Пекин миналата събота.

Двубоят е втори в утрешната програма и ще започне след 9:00 ч. българско време.

"Знаех какво представлява играта му (б.ред. - на Сам Куери). Той сервираше силно и използваше бързината на корта, търсеше печелившите удари. Знаех, че ще е трудно, но всъщност всичко започна още вчера", каза хасковлията след срещата с американеца.

"Нямах много време да си почина, но съм доволен, че преминах тези мачове. Чувствам се добре, това е добър знак", допълни той.

"Играл съм няколко пъти срещу Сам, тренирали сме. Той е труден съперник и когато има ден, се играе трудно срещу него. Днес още в първия гейм се изправих пред два брейкбола. Знаех, че е тук, за да победи, но не очаквах да започне така и да контролира играта от основната линия.

Трябваше да намеря ритъма си. След първия сет знаех, че всичко е под мой контрол, но той ме притискаше във всеки мой сервис гейм и ми създаваше трудности. В тайбрека чувствах, че контролирам разиграванията, което е малко странно, когато играеш тайбрек. Чувствах се невероятно и сервирах много добре. Мачът бе интересен, защото исках да видя на какво психическо и физическо ниво съм."

По време на интервюто първата ни ракета все още не знаеше, че Рафаел Надал ще бъде следващият му съперник, затова само сподели: "Рафа е невероятен тази година. Няма какво повече да се каже."

btvnovinite.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички