Гледай на живо

"Синя звездна класация", ОСК "Левски" награждава най-добрите си спортисти

Босът на Лудогорец: Ние сме професионалисти - с българи или не, работата ни е да печелим трофеи (видео)

Босът на Лудогорец: Ние сме професионалисти - с българи или не, работата ни е да печелим трофеи (видео)

Благодетелят на шесткратния шампион на България Лудогорец - Кирил Домусчиев, заяви в ефира на Sportal TV, че клубът, който ръководи, е професионален и като такъв основната цел е да се печелят мачове и трофеи. Бизнесменът бе категоричен, че за него най-важно е постигането на желаните резултати. Домусчиев все пак не скри огорчението си от факта, че у нас няма футболисти, които да отговарят на класата на разградчани, и се налага да търси чуждестранни попълнения.

“Много хора искат да виждат повече българи в Лудогорец? И на мен много неща ми се искат, но невинаги са постижими. Ако искаш да си на ниво в евротурнирите, ти трябват играчи с голяма класа. В България такива няма. Виждате и националният отбор в какво състояние е. Ако искаме да се надиграваме с ПСЖ, Реал Мадрид или Хофенхайм в случая, няма как да го направим с местни играчи. Постоянно гледаме наши момчета, дори такава задача е поставена пред Херо - да търси българиски футболисти, които отговарят на претенциите на Лудогорец”, коментира Домусчиев.

“В крайна сметка обаче, когато няма необходимото качество у нас, се налага да го търсим навън. На нас също не ни е приятно, повярвайте. Това е много труд, много работа, много пътувания и загубено време, а не на последно място и много хвърлени пари. Но ние все пак имаме “П” в името - ПФК, професионален футболен клуб. Нашата работа е да печелим мачове и трофеи. Дали с повече, или по-малко българи - ние това трябва да го постигнем”, допълни още босът на “орлите”.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти