Федерер спести енергия при успех над Долгополов в Шанхай

Федерер спести енергия при успех над Долгополов в Шанхай

Световният номер 2 и носител на 19 титли от Големия шлем Роджър Федерер продължава уверено похода си към втори триумф в тенис турнира от сериите “Мастърс” в Шанхай. Швейцарецът постигна сравнително безметежен успех с 6:4, 6:2 срещу единствения квалификант, стигнал до трети кръг - Александър Долгополов. Маестрото спечели отново убедително и петия си мач срещу този съперник, който все още няма дори записан сет на сметката си в тези двубои. Федерер записа 41-ата си победа в 45 мача през сезона и общо 1121 в кариерата си.

Федерер се нуждаеше от три пробива - един в дебютното подаване на Долгополов в мача, за да преодолее препятствието. Швейцарецът направи два брейка във втория сет, единият от които за 5:2 в 19-точков гейм. Впечатляващ бе сервис-геймът на Федерер за 5:2 в първия сет, който бе спечелен за само 47 секунди!
Така без да хаби излишни усилия той за четвърти път в шестото си участие в Шанхай ще играе на четвъртфиналите, където опонент ще му бъде Ришар Гаске, надделял със 7:5, 6:7(5), 6:3 над Жил Симон в изцяло френския сблъсък от програмата за деня. 36-годишният майстор води с 15:2 победи срещу Гаске, от когото не е губил от 2011 година насам (в Рим), а другото му поражение е от Монте Карло през 2005 година (и двете на клей). Измъчваният от куп контузии в последните две години Гаске е за първи път на тази фаза в Шанхай от 2015-а.
В гвоздея на четвъртфиналната фаза Рафаел Надал отново ще мери сили с Григор Димитров, като двубоят им е в петък от около 9:30 часа българско време.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти