Рафа: Григор е добър приятел, щастлив съм, че играе на такова високо ниво (видео)

Рафа: Григор е добър приятел, щастлив съм, че играе на такова високо ниво (видео)

Световният №1 Рафаел Надал надви с 6:4, 6:7 (4), 6:3 българския №1 Григор Димитров на 1/4-финалите на турнира от серията “Мастърс” в Шанхай в мач от много високо качество, а след края на двубоя определи първата ни ракета като “добър приятел” и “едно от най-приятните момчета в тура”.

“Страхотен мач, страхотно ниво на игра и от двама ни. Много съм щастлив от начина, по който играх днес. Мисля, че той също игра много добре. Щастлив съм да го видя да играе на такова високо ниво. Той е добър приятел и едно от най-приятните момчета в тура. Хубаво е да имаме такива битки с него”, сподели Рафа в интервю за Tennis TV.

“Петият гейм в решаващия трети сет (когато испанецът отрази брейкпойнт) беше много важен, разбира се, но аз съм много доволен от начина, по който сервирах през целия мач. Той сервираше страхотно и беше много трудно да стигам до шансове на ретур. Но през цялото време бях пределно концентриран. Имах голям шанс във втория сет, но той игра добре, а в края на сета допуснах някои грешки. Но важното е, че запазих концентрацията си”, добави 31-годишният левичар, който на полуфиналите ще се изправи срещу финалиста от тазгодишния “Уимбълдън” и шампион на US Open 2014 Марин Чилич (Хърватия).

КАКВО ОЩЕ КАЗА РАФА НАДАЛ СЛЕД БИТКАТА С ГРИГОЛ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!

ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти