Голяма крачка на ЦСКА 1948 към Втора лига - “червените” бият основен конкурент пред 2000 зрители в Пазарджик (видео)

Голяма крачка на ЦСКА 1948 към Втора лига - “червените” бият основен конкурент пред 2000 зрители в Пазарджик (видео)

ЦСКА 1948 нанесе сериозен удар на един от основните си конкуренти в Трета лига - Хебър, побеждавайки го с 2:0 пред 2000 зрители в Пазарджик. Почти през целия двубой червените бяха по-добрият тим и попаденията на Йоан Маринов и Веселин Васев бяха най-малкото, с което се отърваха домакините.

 Хебър(Пазарджик) - ЦСКА 1948@@@

Дербито от 11-ия кръг започна равностойно и през първия половин час, в някои моменти, футболистите на Хебър успяваха да наложат известно надмощие. Постепенно обаче ЦСКА 1948 взе инициативата и в 36-ата минута откри резултата. Тогава Гъргоров изведе Хаджииванов отляво, той от своя страна центрира опасно по земя, бранителите в зелено не се справиха добре, юношата на ЦСКА Йоан Маринов се възползва от грешката и на празна врата не сбърка.

Хебър отговори с добра атака през центъра на терена, която завърши с шут над напречната греда. В 39-ата минута пазарджиклии създадоха най-чистото си положение. Васил Геров стреля с глава след центриране от корнер, но покрай дясната греда.

Минута по-късно ЦСКА 1948 осъществи много добра атака отляво, но изстрелът на Маринов бе блокиран. Последва добавка на Томислав Павлов, който като по чудо не се озова в мрежата на домакините за втори път, профучавайки на сантиметри покрай дясната греда.

 Хебър(Пазарджик) - ЦСКА 1948@@@

След почивката играчите на Хебър като че ли отпаднаха физически и започнаха да отстъпват на своя противник. В 50-ата минута грешка на вратаря на Хебър позволи на трима от гостите да излязат срещу двама защитинци в зелено. Последва пас към Хаджиниколов, който вместо да напредне сам срещу вратаря, спря да играе, тъй като помисли, че е в засада и атаката пропадна.

Само пет минути по-късно Гущеров стреля опасно от фаул, вратарят Дебърлиев изби, но Йоан Маринов не уцели при добавката празната врата.

В 57-ата минута и Хебър показа зъби, когато добра атака отдясно завърши с отлично прострелно центриране, но никой не успя да го засече.

 Хебър(Пазарджик) - ЦСКА 1948@@@

Така се стигна до 78-ата минута, в която срещата приключи. Отличен пас на Хаджииванов намери резервата Веселин Васев, който с премерен диагонален шут покачи на 2:0.

До края на мача червените можеха да разгромят Хебър, но първо Дебърлиев изби в корнер опасен удар с глава на Спас Спасов, а после шут на Томислав Павлов профуча на сантиметри покрай вратата.

ХЕБЪР - ЦСКА 1948 0:2

0:1 Йоан Маринов 29
0:2 Веселин Васев 78

ХЕБЪР: 12. Петър Дебърлиев, 2. Васил Геров, 3. Димитър Мичков, 6. Мурад Ибраим, 23. Цветан Йорданов, 24. Цветомир Тонев, 5. Атанас Велев, 25. Никола Иванов, 10. Ангел Лачков, 8. Теодор Стефанов, 4. Георги Стефанов

ЦСКА 1948: 96. Сайков, 27. Кикарин, 6. Котев, 25. Петров, 3. Стоянов, 10. Павлов, 7. Иванов, 17. Маринов (62-Васев), 23. Гъргоров (88-Спасов), 99. Гущеров (79-Стефанов), 77. Хаджиниколов

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ


КЛАСИРАНЕ

снимки: Иван Йочев, Sportal.bg


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти