Белгийски гранд се прицели в играч на Славия

Белгийски гранд се прицели в играч на Славия

Славия може да осъществи втори изходящ трансфер след този на Петко Христов през лятото във Фиорентина. През зимата изненадващо играчът, който може да смени клубната си принадлежност е Антонис Стергиакис, научи БТА. Младият гръцки вратар от три години е на Овча купел и с всеки изминал месец развива качествата си.

Най-вероятно през уикенда в градското дерби с ЦСКА-София Стергиакис ще бъде наблюдаван от скаут на белгийския гранд Стандарт (Лиеж), който един път вече се е запознал с качествата на момчето. Това е станало на 17-и септември, когато белите спечелиха с 2:1 при визитата си на Локомотив (Пловдив). Белгийците спешно търсят млад играч под рамката, тъй като основните им играчи под рамката са Гийермо Очоа, 32-годишен мексикански национал, и Жан-Франсоа Жиле, който е на 38 години.

Планът за такива играчи е да се адаптира една година за нивото на белгийското първенство, след което постепенно да бъде налаган. И още преди да навърши 21 години треньорите в Стандарт да са повишили качествата му и да бъде основен играч на тима.

За Стергиакис интерес не липсва, тъй като миналото лято той е бил на проби в Рома, като италианците продължават да го следят и до момента.

"Ако има оферти, вероятно нашият собственик Венцеслав Стефанов знае най-добре. Но за момчето мога да кажа, че съм впечатлен от него. Има много качества, важното е да е здрав и да се развива, заяви за БТА треньорът на вратарите на белия клуб Радостин Станев. Станев работи с Антонис от три години, като момчето известно време играеше само за юношите.

"Когато дойде на 16 години е било нормално да се чувства малко стресиран, защото идва в ранна възраст, в чужда среда. Но потенциалът му е безспорен и смятам, че ще бъде един достоен заместник на вратар от висока класа, какъвто е Георги Петков. Така традицията Славия да има силни вратари продължава. А нашата задача е да вдигаме нивото още и още", добави Радостин Станев.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти