Пистолета: Селби да играе както си иска, мога да го бия

Пистолета: Селби да играе както си иска, мога да го бия

Марк Алън не бе лишен от самочувствие след убедителната победа с 9:2 над китайската сензация Ян Бинтао на полуфиналите в Международния шампионат по снукър в Дакин. Пистолета се класира на седмия ранкинг финал в кариерата си и ще се опита да спечели четвърта титла, но на пътя му застава световния шампион и лидер в ранглистата вече пет години Марк Селби.

“Селби е невероятен играч, но е просто играч. Ако играя както мога, тогава няма да има никакво значение какво прави той. Може да играе колкото добре си иска, зависи от мен да контролирам емоциите си и да играя моята си игра. Вярвам, че ако покажа най-доброто от себе си, ще го победя. Нека по-добрият победи.

Знаех, че трябва да се представя много добре срещу Ян Бинтао, защото той вече показа какъв добър играч е. Обикновено човек прави две-три грешки във формат от 17 фрейма, но аз почти не бърках”, каза Алън след успеха над 17-годишния китаец, който игра на първия си ранкинг полуфинал.
“Не бях чак толкова нервен, но направих много грешки, които му оставиха шансове на масата. Той беше много уверен и контролираше бялата много добре, аз изобщо не можах да му се противопоставя. Доволен съм от представянето си, бях готов да си ходя още след мача с Рони О’Съливан. Доволен съм, с изключение на полуфиналния мач, направих малък пробив. Мисля, че показвам подобрение, победих велики съперници на тв масата, така че придобих много увереност”, каза пък Бинтао.
Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти