Гответе се за снукър Коледа с Тръмп vs. Робъртсън в София (видео)

Гответе се за снукър Коледа с Тръмп vs. Робъртсън в София (видео)

Страхотен коледен подарък ще получат тази година българските фенове на снукъра, тъй като софийската зала „Универсиада“ ще бъде арена на зрелищен демонстративен мач между две от най-големите звезди на джентълменския спорт Джъд Тръмп и Нийл Робъртсън.

Председателят на родната снукър федерация Олег Велинов обясни подробности за събитието в студиото на Sportal TV. Той и председателят на Европейската билярд и снукър асоциация Максим Касис бяха главни действащи лица в рубриката „Гостът на Sportal.bg” по повод домакинството ни на Европейското първенство между 2 и 16 февруари 2018 година. Касис коментира и кампанията на снукъра да стане част от програмата на Олимпийските игри в Париж 2024.

„Българските фенове са достатъчно доволни от мачовете на Рони О‘Съливан със Стивън Хендри и нямаше да направя този мач (Тръмп – Робъртсън), ако не беше дошло предложението от мениджъра им (Джанго Фън). Приех го като знак, че трябва да се случи, защото той ми каза, че са свободни на 19 декември, което е рожденият ми ден. Това е прекрасен подрък за всички български фенове на снукъра точно преди Коледа, надявам се да го оценят.

Мачът е под надслов „Победителят взима всичко“, защото ще има награден фонд, който ще бъде за спечелилия двубоя. Ще направим и интересни игри за зрителите в зала „Универсиада“, а тъй като мачът ще е веднага след Шампионата на Обединеното кралство, нищо чудно да гледаме шампиона. Тръмп и Робъртсън също са много амбицирани да се получи отлично събитие, те заснеха невероятен клип за българските фенове“, каза Олег Велинов в студиото на Sportal TV и обеща, че аудиторията на Sportal първа ще види поздравителното и надъхващо видео с кадри от София на двамата майстори на щеката.

Пълното интервю с Максим Касис и Олег Велинов в рубриката „Гостът на Sportal.bg” можете да видите във видеото по-долу, а частта с демонстративния мач между Тръм и Робъртсън се дискутира от 36:26 минута нататък:

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти