Халкбанк, без Чернокожев, на полуфинал за Купата на Турция

Халкбанк, без Чернокожев, на полуфинал за Купата на Турция

Волейболният шампион на Турция Халкбанк (Анкара), където отскоро играе и българския национал Велизар Чернокожев, се класираха за полуфиналите на турнира за Купата на страната. Волейболистите на Халкбанк биха категорично Галатасарай, с национала Теодор Тодоров, с 3:0 (25:19, 25:20, 25:21) в първия 1/4-финал от финалната осмица на турнира, игран вчера по обед в Шанлъурфа.

Така Халкбанк се класира за полуфиналите за Купата на Турция, където очаква Истанбул ББ, който надигра гранда Фенербахче също с 3:0 гейма. В другата полуфинална среща един срещу друг ще излязат изненадите на турнира Инегьол Беледийе (Бурса), победил Зираатбанк (Анкара) с 3:1, и Малийе Пиянго (Анкара), наложил се над Аркас (Измир) също с 3:1 гейма. Двата полуфинала са днес (16 декември).

Вили Чернокожев не бе в групата на Халкбанк за мача. Над всички за шампионите пък бе Буруташ Субашъ с 21 точки (1 блок, 2 аса, 62% ефективност в атака и 25% перфектно посрещане) за победата.

От друга страна Еър Теди игра цял мач за Галатасарай и се отчете с едва 3 точки (1 блок и 50% ефективност в атака). Най-резултатни за "Джим бом" станаха Ясин Айдън (1 блок, 1 ас, 62% ефективност в атака и 32% позитивно посрещане) и бившият волейболист на Марек Юнион Ивкони (Дупница) Окелло Дауди (1 ас и 43% ефективност в атака) с 15 и 14 точки.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти