Халкбанк спечели Купата на Турция

Халкбанк спечели Купата на Турция

Волейболният шампион на Турция Халкбанк (Анкара), където отскоро играе и българския национал Велизар Чернокожев, спечели Купата на страната. Волейболистите на Халкбанк надделяха много трудно и драматично над Малийе Пиянго (Анкара) с 3:2 (23:25, 25:22, 25:16, 21:25, 15:11) в големия финал от финалната осмица на турнира, игран вчера пред около 3000 зрители в Шанлъурфа.

По този начин Халкбанк спечели Купата на Турция за рекорден 7-и път в историята си и първи от 2015 година насам. От друга страна финалът е най-доброто постижение за Малийе Пиянго (Анкара).

Вили Чернокожев отново не бе в групата на Халкбанк за мача, но получи медал и празнува заедно със съотборниците си след края на финала.

Най-резултатен за шампионите бе кубинецът Фернандо Ернандес с 25 точки (2 блока, 1 ас и 61% ефективност в атака) за победата. Но за най-полезен играч (MVP) на мача бе обявен Бурутай Субашъ, който добави 22 точки (1 блок, 58% ефективност в атака и 33% перфектно посрещане) за успеха. За тима на Малийе Пиянго естонският национал Оливер Венно се отчете с 16 точки.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти