Марит Бьорген, Шарлоте Кала и Йоханес Клаебо пропускат "Тур дьо Ски"

Марит Бьорген, Шарлоте Кала и Йоханес Клаебо пропускат "Тур дьо Ски"

Олимпийската и световна шампионка Марит Бьорген (Норвегия) и лидерката в класирането за Световната купа по ски-бягане този сезон Шарлоте Кала (Швеция) ще пропуснат 12-о издание на многоетапното състезание "Тур дьо Ски", което започва утре в швейцарския зимен център Ленцерхайде. Шампионите от миналата година Хайди Венг (Норвегия) и Сергей Устюгов (Русия) ще участват в надпреварата.

Лидерът в генералното класиране за Световната купа при мъжете Йоханес Клаебо (Норвегия) също няма да стартира в "Тур дьо Ски", за да се съсредоточи върху подготовката си за зимните олимпийски игри в Пьончан през февруари следващата година.
Многоетапното състезание "Тур дьо Ски" вллючва седем старта, които ще се проведат в рамките на девет дни (между 30 декември и 7 януари) в Ленцерхайде (Швейцария), Оберстдорф (Германия) и Вал ди Фиеме (Италия). Сред участниците са и бившите шампиони Дарио Колоня (Швейцария) и Мартин Йонсруд Сундби (Норвегия).
В отсъствието на бившия победител Петер Нортхуг (Новегия), германката Щефани Бьолер ще бъде единствената състезателка, която е участвала във всичките досегашни издания на надпреварата, която дебютира в календара през сезон 2006/2007. 36-годишната Бьолер се надява на добро представяне и класиране на зимната олимпиада в Пьончан 2018.
Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти