Дарио Колоня спечели третия старт от "Тур дьо ски"

Дарио Колоня спечели третия старт от "Тур дьо ски"

Швейцарецът Дарио Колоня спечели преследването на 15 километра в Ленцерхайде - трети старт от надпреварата "Тур дьо ски". С успеха си Колоня излезе начело в генералното класиране в надпреварата, като задмина досегашния водач Сергей Устюгов от Русия.

Устюгов и Колоня тръгнаха от първа и втора позиция на старта, като разликата между двамата бе малко над секунди, но още в началото на състезатението швейцарецът, който е трикратен победител в "Тур дьо ски", успя да се откъсне и безпроблемно финишира за 34:56.6 минути.

Втори остана Устюгов, който завърши на 17.6 секунди, а трети на 45.5 остана остана сънародникът му Александър Болшунов, който изпревари във финалните метри канадеца Алекс Харви, казахстанеца Алексей Полтаранин, норвежците Мартин Йонсон Сундби и Ханс Холунд, както и руснака Алексей Червоткин и финландеца Иво Нисканен, които допълниха челната деветка в рамките на само 6 секунди.

В класирането в "Тур дьо ски" след три от общо седем старта води Колоня с общо време 1:12:46.6. Втори на 22.6 е Устюгов, докато трети на 55.5 секунди е Болшунов. В челната шестица попадат още Харви, Полтаранин и Сундби, като те изостават на над минута от Колоня.

В генералното подреждане за Световната купа първи остава норвежецът Йоханес Клаебо със 752 точки. Клаебо обаче не участва в "Тур дьо ски". Втори е Болшунов с 513 точки, докато трети е Устюгов с 504 точки.

"Тур дьо ски" продължава на 3 януари с класическия спринт в Оберстдорф.

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти