Байерн ще изиграе само една контрола по време на зимната си подготовка в Катар

Байерн ще изиграе само една контрола по време на зимната си подготовка в Катар

Байерн (Мюнхен) ще изиграе един предсезонен мач тази зима и това ще стане по време на гостуването на германските шампиони в Катар. Мачът е в събота срещу Ал Ахли СК, когато приключва лагера за играчите на Юп Хайнкес.

Отборът пътува утре за арабското емирство с група от 25 футболисти, в това число и новото попълнение Сандро Вагнер, както и играчи от втория отбор и от юношите (старша възраст).

Капитанът Мануел Нойер и халфът Тиаго остават в Мюнхен, където ще продължат възстановяването си от контузии.

Иначе доста медии и правозащитни организации разкритикуваха Байерн, че за осма поредна година ще проведе зимен подготвителен лагер в Катар, като не се съобразяват със санкциите, наложени на страната, заради нарушаването на човешките права. Карл-Хайнц Румениге обаче заяви, че политиката на Катар се променя.

"Нямаме много време за подготовка, но в Катар ще работим истински и мотивирано. Надявам се, че ще влезем буквално на скорост във втората част от полусезона, заяви спортният директор Хасан Салихамиджич.

Байерн стартира втората част от полусезона с гостуване на Байер (Леверкузен) на 12-и януари. След 17 кръга Байерн води с 11 точки преднина над 2-ия в класирането Шалке 04.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти