Михаел Шумахер навършва 49 днес

Михаел Шумахер навършва 49 днес

Смятаният за най-велик пилот, единственият носител на 7 световни титли във Формула 1 Михаел Шумахер навършва 49 години днес. За съжаление няма новини за евентуално подобрение на неговото състояние. Четири години след ужасния инцидент по време на ски във френските Алпи шампионът продължава да е прикован на легло. Откакто Шумахер бе изписан от болницата семейството му започна да се грижи за него, като с това секна и информацията.

Роден на 3 януари 1969, Михаел Шумахер прави своя дебют във Формула 1 с тима на Джордан Форд през 1991. Разбира се, най-забележителната част от неговата кариера е времето, прекарано в отбора на Ферари. Докато някои скептици твърдят, че той е имал късмета да кара точната кола в точното време, невероятното му пилотиране, присъствието на пистата и винаги усмихнатото му лице говорят сами за себе си.

Шумахер все още държи някои забележителни рекорди във Ф1: най-много световни титли - 7 (2 с Бенетон и 5 с Ферари) и най-много победи – 91. Качвал се е на подиума цели 155 пъти, има 1566 точки и пробег от 24 144 км. Докато се молим за неговото оздравяване, Михаел Шумахер продължава да бъде идол, вдъхновител и модел на поведение за милиони фенове и състезатели по света.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти