Кузманов с "уайлд кард" за Sofia Open

Кузманов с "уайлд кард" за Sofia Open

Втората ракета на България Димитър Кузманов и новият национален шампион в зала ще получат "уайлд кард" за основната схема за Sofia Open 2018 от 4 до 11 февруари. Държавното първенство на закрито за мъже ще се проведе от 23 до 28 януари в зала "София", а победителят в него ще получи специалната покана от организаторите на турнира от серията АТP 250.

"Да се състезаваш директно в мачове за спечелването на "уайлд кард" за Sofia Open е страхотна инициатива. Въведохме този подход на Откритото първенство на Австралия още преди години и той дава много добри резултати. Не само защото спечелилият ще заслужи тази голяма награда заради победите си, но така и ние знаем, че той се намира в добра форма за турнира”, коментира директорът на надпреварата в българската столица Пол Макнами.

"Идеята тази година републиканският шампион да получи "уайлд кард" за основната схема на Sofia Open не само стимулира участието на състезателите в Държавното първенство. Чрез преките сблъсъци помежду им ще се излъчи победителят, доказал пред всички най-добрата си физическа форма и увереност непосредствено преди Sofia Open. А титлата със сигурност ще му донесе и още по-голямо самочувствие за по-успешно представяне”, заяви капитанът на националния отбор Тодор Енев.

"Другата "уайлд кард" ще бъде за Димитър Кузманов. Аргументите за това решение са няколко. Освен че той е най-предно класираният българин в ATP ранглистата след Григор Димитров, Кузманов показа постоянство при успешните си представяния в международните турнири през цялата година. Особено важни са тези в края на годината. С добрите си резултати в Южна Америка той отново доказа добрата си физическа форма. От голямо значение са и себераздаването и добрите му резултати в мачовете за "Купа Дейвис", така че мястото му сред най-добрите в София е вече извоювано и заслужено”, каза още Енев.

Освен Григор Димитров в Sofia Open ще участват още трима тенисисти от Топ 30. За трофея ще се бори и номер 25 в света Жил Мюлер (Люксембург), Адриан Манарино (Франция) и Филип Колшрайбер (Германия).

В турнира в София ще участва и финалистът от миналогодишния "Мастърс” в Париж Филип Крайнович. В българската столица ще играе и бившият номер 8 Михаил Южни (Русия). В надпреварата ще участва и бившият номер 12 в света на сингъл и шампион на двойки от София през 2017 годига Виктор Троицки (Сърбия). В България ще играе и полуфиналистът от турнира "Мастърс”-а в Канада през миналата година Робин Хаазе (Холандия), както и италианецът Андреас Сепи.

Участието си в Sofia Open заявиха още Денис Истомин (Узбекистан), Жоао Соуса (Португалия), Йен-Сун Лу (Тайван), Евгени Донской (Русия), Михаил Кукушкин (Казахстан), Матю Ебдън (Австралия), Раду Албот (Молдова), Ласло Джере (Сърбия), Максимилиан Мартерер (Германия), Лукаш Лацко (Словакия) и Мариус Копил (Румъния).

Снимка: Емона Цончева, Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти