Гледай на живо

Очаквайте в 17:00: Левски с последна тренировка преди срещата с Берое, "сините" са амбицирани да се върнат към победите

Маша няма да вика за Григор на "Аустрелиън Оупън"

Маша няма да вика за Григор на "Аустрелиън Оупън"

Мария Шарапова няма да вика за Григор Димитров на “Аустрелиън Оупън”. Руската тенисистка и Роджър Федерер бяха лицата на жребия за първия турнир от “Големия шлем” за годината. Двамата бяха специални гости на организаторите и говориха на церемонията, провела се на “Маргарет Корт Арина” в Мелбърн.

На въпрос кого смята за фаворит за титлата при мъжете, Маша посочи имената на Федерер и Надал, но пропусна да спомене Григор, който за първи път в своята кариера е поставен под №3 на турнир от Шлема.

"Федерер се намира в много добра форма, но аз винаги съм харесвала Надал и начина, по който играе. Толкова е вълнуващ. Винаги се бори докрай. Ще викам за него", призна Шарапова.

Иначе жребият отреди 26-годишният българин да се изправи срещу квалификанти в първите си два мача на Откритото първенство на Австралия.

Чак в третия кръг Григор може да срещне по-сериозно препятствие в лицето на руския талант Андрей Рубльов, който е поставен под №30. През септември руснакът отстрани Григор във втория кръг на US Open.

На осминафиналите пък потенциални съперници са му Ник Кирьос, който го победи миналата седмица в Бризбън, и Жо-Вилфред Цонга.

Американецът Джак Сок, който е поставен под номер 8, може да се изправи срещу българина на четвъртфиналите.

Димитров е горната част на схемата, където е и световният номер 1 Рафаел Надал, като двамата могат да се срещнат на полуфиналите. Миналата година двамата се сблъскаха в същата фаза, като тогава испанецът победи в петсетова драма.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти