Снимката, която може да коства на бивш руски национал 20 млн. евро

Снимката, която може да коства на бивш руски национал 20 млн. евро

Кариерата на Павел Погребняк едва ли може да има по-лош финал, ако Динамо (Москва) изпълни заканата си и го глоби с крупната сума от 20 млн. евро. Не, няма грешка. Според източник от ръководството на клуба, бившият руски национал трябва да заплати точно толкова, ако наруши определени клаузи от договора си. А по всичко личи, че той го е сторил.

За какво става въпрос? Погребняк е най-скъпоплатеният футболист на Динамо и през лятото на 2016 година, когато тимът изпадна, ръководството искаше да се раздели с него, за да си спести огромната му заплата. Нападателят обаче отхвърли всички оферти и предпочете да остане в отбора, дори с риск изобщо да не играе. Той записа общо 8 мача и не вкара нито един гол, а Динамо спечели промоция и се завърна в Премиер лигата. Преди началото на настоящия сезон историята се повтори и Погребняк продължи да тренира с юношите. Бившият футболист на Зенит, Щутгарт, Фулъм и Рединг се появи на терена единствено за 25 минути в мача срещу Тосно.
Дотук няма проблем, но шефовете на Динамо са започнали разследване във връзка с пътуване на Погребняк до Италия преди месец. Това се е случило на 9 декември, когато Динамо имаше мач с Анжи. 34-годишният нападател обаче е бил в Торино с двамата си братя и са присъствали на дербито Ювентус - Интер. За това има и доказателства. В профила си в една от социалните мрежи Кирил Погребняк, който също е футболист, е публикувал снимка с братята си от трибуните на "Алианц Стейдиъм".

Пред МАТЧ ТВ човек от ръководството на Динамо обясни ситуацията по следния начин: "Погребняк се криеше от нас, но явно не е очаквал, че през цялото това време клубът събира необходимата информация. В договора му има железни клаузи, с предписани глоби за нарушаването на всяка от тях. Единственото задължение на футболиста е да не нарушава член 94 от Кодекса на труда, който предвижда уволнение за неявяване на работа. Неизпълнението на този пункт от договора му означава, че Погребняк трябва да заплати глоба в размер на 20 млн. евро. Знаем, че си е купил билетите за мача седмица по-рано. Разбира се, че постъпката му е от полза за Динамо. Той се наказа сам".

На практика, пред Погребняк няма друг избор, освен да прекрати договора си и да се лиши от царската си заплата, които получава без да играе. Това обаче е за предпочитане пред глобата от 20 млн. евро.

Самият Погребняк засега отказва да коментира темата. Днес той не излетя с отбора за лагера в Турция и ще продължи да тренира в Москва.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти