Шампионът е безжалостен - Германия започна с разгром на европейското (видео)

Шампионът е безжалостен - Германия започна с разгром на европейското (видео)

Германия стартира с впечатляваща победа защитата на европейската титла по хандбал при мъжете. В "Арена Загреб" шампионите от 2016 година с лекота стигнаха до разгромен успех с 32:19 гола над безпомощния тим на Черна гора в откриваща среща от група "С". Изключително силен мач за "бундестима" изиграха вратарят Андреас Волф и голмайсторът на Шампионската лига за миналия сезон Уве Генсхаймер.

Още в първите минути на срещата в хърватската столица германците показаха, че са пределно концентрирани и нямат никакво намерение да подценят балканския си съперник, който според специалисти и букмейкъри бе в ролята на абсолютен аутсайдер. Черна гора се справяше прилично до 3:4 в полза на съперника, но в следващите минути Германия действа невероятно, както в защита, така и в нападение. Това доведе до страхотна серия от 9 безответни гола, която на праткика реши срещата още преди почивката. Тя дойде при 17:9.

През второто полувреме ситуацията на игрището не се промени. Волф отчая хандбалистите на Черна гора с феноменални спасявания, а съотборниците му без проблеми завършваха атаките си с голове. Разликата скочи до цели 14 попадения при 28:14 и 31:17, а в последната секунда балканците завършиха срещата с гол след красива комбинация.

Ключови за убедителния успех на германците бяха техните агресивни действия в защита, които доведоха до 16 наказателни минути за хандбалисти на "бундестима". Това обаче не помогна на състава на Черна гора, който завърши с гол едва 40% от своите нападения (19 от 47), докато немците бяха далеч по-ефективни с 32 от 46 за 70% в атака. 

За най-добър играч в мача бе избран Андреас Волф, който седна на пейката в последните минути с изумителните 46% спасени изстрели (12 от 26). Цели 10 от 16-те полеви играчи на Германия успяха да отбележат поне по един гол. Генсхаймер бе най-резултатен с 9 от 10 изстрела. Пол Друкс вкара 5 от 5, а по 3 гола добавиха Щефен Вайнхолд, Филип Вебер, Юлиус Кюн и Яник Колбахер.

 

За Черна гора седем попадения отбеляза Владан Липовина, а с 4 завърши Милош Божович.

Във втория кръг от груповата фаза на 15 януари Германия ще спори със Словения, а Черна гора среща Македония в балканско дерби.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти