Ето кой е първият съперник на Григор Димитров в Мелбърн

Ето кой е първият съперник на Григор Димитров в Мелбърн

Поственият под номер 3 в основната схема Григор Димитров ще играе срещу квалификанта Денис Новак (Австрия) в първия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис, което започва тази нощ.

24-годишният Новак е 224-и в световната ранглиста и няма спечелени титли до момента в кариерата си. Двамата не са се срещали досега в мач от турнирите на АТP.

При победа на старта Димитров ще срещне във втория кръг победителя от мача между квалификантите Елиас Имер (Швеция) и Макензи Макдоналд (САЩ).

Двубоят между номер 3 в схемата Димитров и Новак ще се играе в понеделник сутринта българско време и е трети на централния корт "Род Лейвър Арина" в Мелбърн.

Програмата на този корт започва с два мача при жените. Първият е между шампионката от "Ролан Гарос" Альона Остапенко (Латвия) и италианската ветеранка Франческа Скиавоне. Двубоят започва в 2,00 часа българско време. След тях една срещу друга ще се изправят финалистката от 2017 година Винъс Уилямс (САЩ) и Белинда Бенчич (Швейцария).

Вечерната сесия ще започне с мача на водача в световната ранглиста Рафаел Надал (Испания) и Виктор Естрея Бургос (Доминиканска република).

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти