Ключова промяна в Байерн - интервюто, което феновете чакаха да чуят

Ключова промяна в Байерн - интервюто, което феновете чакаха да чуят

Председателят на Борда на директорите на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге хвърли светлина върху повечето актуални теми в клуба. В интервю за Sky той обясни, че баварците са решили, че е време да променят твърдата си досега позиция спрямо скъпите трансфери. Дълго време шампионите на Бундеслигата твърдяха, че никога няма да платят 100 млн. евро за един футболист и смятаха, че подобни сделки са излишно раздути.

“Съгласих се с президента Ули Хьонес, че ако за да задържим топ нивото на отбора се нуждаем от трансфер за 80-100 млн. евро, то тогава вече сме готови да го осъществим. Пазарът си е пазар и не ние определяме правилата на него”, заяви Румениге.

Ето какво каза той по други “горещи” теми:

За треньора
Нашата цел е да задържим Юп Хайнкес и занапред. Няма да се откажем от такъв човек без бой. Ако той обаче избере да си тръгне, то вече сме взели решение, че следващият наставник определено ще е германец. Томас Тухел? Той е много добър специалист, но в момента не искам да говоря за конкретни имена. Ще обсъдим нещата спокойно между нас си.

Леон Горетцка

Чух, че до няколко дни той ще обяви решението си. Би било хубаво, ако е избрал да дойде в Байерн. Дали имаме споразумение с него? Такова ще има едва след преминаването на прегледите и подписването на договор. А ние не сме на този етап. Реал Мадрид, Барселона, Ювентус… Всички големи отбори ИМАХА интерес към него.

Бъдещето на Ариен Робен и Франк Рибери

Решението за това ще бъде взето през идните месеци

Бъдещето на Артуро Видал

Това ще стане ясно след края на сезона.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти