Хайнкес вдигна ръце от новата същност на футбола

Хайнкес вдигна ръце от новата същност на футбола

Старши треньорът на Байерн (Мюнхен) Юп Хайнкес не е очарован от новата същност на футболната игра. Със своите 72 години зад гърба той е  бил свиделел на какво ли не в най-популярния спорт, но определено не е щастлив от настоящето.

“Футболът вече се е променил, а не просто да е вкарано нещо ново в него - заяви доайенът в интервю за Kicker. - Тези нови манталитет и речник във футбола не го правят по-добър. Няма никакъв смисъл от постоянни атаки, преса и пълно себераздаване през всичките 90 минути, защото после ще се окажеш изчерпан физически още през януари. Като треньор трябва да си прагматичен и тактически вариативен. Защитавай се, когато се налага, оставяй понякога съперника да владее топката, след това пресирай, когато е нужно, но е важно да запазваш силите си за атака в точния момент”.

Хайнкес продължава да упорства и да не иска да остава начело на Байерн и занапред. През есента той замени Карло Анчелоти с условието, че е само до края на шампионата, но сега шефовете Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге не спират да го увещават да размисли. “Бъдещето ми? Не искам повече да говоря по тази тема. За да си вършиш успешно работата, се нуждаеш от самодисциплина и постоянство. През лятото обаче аз вече ще съм на 73 г. и човек не знае колко му остава да живее”, обясни специалистът.

“Със сигурност обаче бъдещето ми не е проблем за отбора. Играчите няма да бъдат повлияни от това. Същото беше и през 2013 г., когато всички знаеха, че в края на първенството си тръгвам. В момента не сме сред топ фаворитите за успех в Шампионската лига, но пък сме в разширения списък”, каза още Хайнкес.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти