Радо Янков за Sportal.bg: Не ме е яд много, доволен съм

Радо Янков за Sportal.bg: Не ме е яд много, доволен съм

Голямата българска надежда за медал от Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг Радослав Янков загатна, че навлиза в добра форма именно в най-подходящия момент - само по-малко от месец преди началото на най-големия спортен форум.

Янков завърши на второ място в поредния паралелен гигантски слалом от Световната купа по сноуборд в словенския зимен център Рогла. Той отстъпи с 0.46 секунди във финала на австриеца Бенямин Карл, но по пътя натам отстрани водача в Световната купа Невин Галмарини, Кристоф Мик и Силван Дюфур.

След състезанието Янков коментира накратко за

Sportal.bg

най-доброто си класиране през този сезон.

“Не ме е яд много за финала, защото второто място не е малко. Успях да направя много добри спускания, за които съм доволен. Като се има предвид, че направих слаба първа квалификация и много силна втора, успях да вляза във финала. Доволен съм и съм благодарен.

Точно както и треньорът ми Георги Атанасов, така и аз съм много доволен и благодарен, че отново стъпих на стълбичката”, каза Янков за

Sportal.bg

.

Треньорът му Георги Атансов бе заявил, че особено радващ е фактът, че най-доброто представяне на Янков от сезона идва точно сега

, непосредствено преди Олимпиадата в Пьонгчанг.

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти