Вижте участниците за "Състезанието на шампионите" 2018

Вижте участниците за "Състезанието на шампионите" 2018

Шампионът в Световните серии по издръжливост (WEC) и победител от "24-те часа на Льо Ман" Тимо Бернхард ще бъде сред участниците в тазгодишното "Състезание на шампионите", което ще се проведе на 2 – 3 февруари. Домът на моторспорт събитието за първи път ще бъде в Близкия Изток – Саудитска Арабия, като това ще бъде и първото моторспорт състезание, което регионът ще посрещне.

Сред останалите участници тази година са още настоящият шампион в Световния раликрос Йохан Кристоферсон, който ще направи дебюта си в състезанието. Всъщност той започва кариерата си именно на пистата, но няколко години по-късно сменя шампионата.

Двама от пилотите пък току-що приключиха кампанията си в рали Дакар. Шейх Калид Ал Касими остана в сянка на заводските пилоти с Peugeot, но все пак финишира на престижното шесто място след хилядите километри из Перу, Боливия и Аржентина. Язеед Ал-Ражхи нямаше особен късмет и след доста препятствия не успя да завърчи двуседмичния рали маратон.

Тази година обаче ще липсва един емблематичен участник. Пилотът на Скудерия Себастиан Фетел ще пропусне "Състезанието на шампионите", в което е един от най-традиционните участници още от 2009 година. Вместо това германецът ще се посвети изцяло на идеята за титла, която да занесе в Маранело. Миналата година той спечели сам отборната "Купа на нациите", след като съотборникът му Паскал Веерлайн се контузи. Предишните шест титли за Германия от "Купата на нациите" пък бяха спечелени от отбора на Себастиан Фетел и Михаел Шумахер.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти