Пеп се оплака: Бюджетът не ни позволява да плащаме прекалено високи трансферни суми и заплати

Пеп се оплака: Бюджетът не ни позволява да плащаме прекалено високи трансферни суми и заплати

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола твърди, че клубът, който е известен със своята финансова мощ, не може да си позволи да купува играчи за суми от порядъка на 80-100 милиона паунда, тъй като бюджетът не му позволява това. По същата причина "гражданите" не могат да плащат и такава висока заплата, каквато Манчестър Юнайтед обеща на Алексис Санчес.

"Когато трябва да се справяш с четири турнира, ти е нужен късмет с контузиите. В противен случай ти трябват 22-ма топ играчи за всички позиции. Хората не вярват, но днес е много скъпо да купиш 22-ма футболисти, дори за клуб като Сити. Не можем да плащаме техните заплати. Има бюджет за трансфери и ние не можем да плащаме повече. В бъдеще това може да се промени, но ние не сме плащали по 80-100 милиона за един играч. Истината е, че в момента не можем да даваме подобни суми. Затова имаме нужда и от академията. Разбира се, похарчихме много пари, но те не са по-различни от тези, които похарчиха много други отбори. Мога да ви уверя, че не сме единственият клуб в света, който харчи пари", заяви Гуардиола.

Според медиите на Острова Манчестър Сити вече е уредил трансфера на централния бранител на Атлетик Билбао Аймерик Лапорт. "Гражданите" ще платят освобождаващата клауза в договор на французина, която е в размер на 57 милиона паунда. Това означава, че клубът ще счупи клубния си трансферен рекорд, който до момента се държи от Кевин де Бройне, за когото през 2015-а бяха платени 55 милиона.

Фактите показват, че от пристигането на Гуардиола на "Етихад" Манчестър Сити е похарчил най-много пари за селекция в сравнение със своите конкуренти в Премиър лийг. Испанецът обаче е прав по отношение на това, че клубът не дава най-големите суми за привличането на един конкретен играч. Най-скъпата му покупка до момента е Бенжамен Менди, за когото бяха похарчени 52 милиона паунда. Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Челси имат значително по-големи единични покупки в лицето на Пол Погба (89 млн.), Вирджил ван Дайк (75 млн.) и Алваро Мората (60 млн.).

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти