Технически проблем остави Алонсо далеч от овациите на "Дайтона"

Технически проблем остави Алонсо далеч от овациите на "Дайтона"

Двукратният шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо остана едва 38-ми в дебюта си в "24-те часа на Дайтона" с изоставане от 91 обиколки спрямо победителите. Основната причина бе повреда в спирачната система, получена именно по време на стинт на Алонсо. Въпреки нея, той бе оптимист, че екипът може да се бори за топ 6 финиширане, което се оказа далеч от крайния резултат. Автомобилът прекара доста време в гаража за поправки, а по-късно повредата се повтори.

Съотборниците на Алонсо в другия автомобил на United Autosports – Бруно Сена, тест пилотът на Уилямс Пол ди Реста и Уил Оуен не се натъкнаха на подобни затруднения и успяха да финишират четвърти като малко не им достигна за последното място на подиума.

Без толкова проблеми, колкото Алонсо, се справи и друг пилот от Формула 1 – младокът в Уилямс Ланс Строл, който заедно с Феликс Розенквист и Робин Фружин остана 15-и, на 32 обиколки зад първото място. Техният екип бе застигнат от спукана гума, която повреди и шасито на автомобила. Строл обаче участва в 24-часовото състезание за втори път.

Триото, съставено от Филипе Албукерке, племенникът на легендарния шампион на Формула 1 Емерсон Фитипалди – Кристиан – и Жоао Барбоса спечелиха 56-ото издание на "24-те часа на Дайтона", поставяйки нов рекорд за измината състезателна дължина. Те записаха 808 обиколки в своя Cadillac DPi-V.R, побеждавайки рекорда от 762 обиколки от 1992 година.

На второ място финишираха бившият Ф1 пилот Фелипе Насър заедно с Ерик Кюран и Стюарт Мидълтън, а на третото – бившите пилоти на Audi от "24-те часа на Льо Ман" Ромен Дюма и Люик Дювал.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти