Бенфика пропусна да излезе начело (видео)

Бенфика пропусна да излезе начело (видео)

Шампионът Бенфика допусна грешна стъпка на старта на 20-ия кръг в португалското първенство. Грандът от Лисабон едва се спаси от загуба срещу Беленензеш и отново трябваше да разчита на голмайстора си Жонас Гонсалвеш, който донесе равенството 1:1 в последната минута.

До почивката мачът беше скучен, а малкото интересни моменти бяха пред вратата на Бенфика. През второто полувреме отборът на Руи Витория взе инициативата, но така и не успя да поведе. В 71-ата минута Бенфика получи дузпа, но вратарят Филипе Мендес спаси удара на Жонас.

Домакините търпеливо чакаха шанса си и той дойде в 86-ата минута. Тогава новото попълнение Натан, влязъл в игра, малко по-рано, откри резултата с фалцов изстрел. Бенфика все пак изравни в 7-ата минута на добавеното време чрез Жонас. Бразилецът се реваншира за пропуснатата дузпа с перфектно изпълнен фаул.

Бенфика дели второто място със Спортинг (Лисабон). Двата тима имат по 47 точки, а лидерът Порто е с 48, но и два мач по-малко от "орлите".

Португалия, Примейра лига - 20 кръг:

БЕЛЕНЕНЗЕШ - БЕНФИКА 1:1

1:0

Натан (86)

1:1

Ж. Гонсалвеш (90)


МИНУТА ПО МИНУТА!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички