Легендарни мениджъри защитиха момичетата с табелките

Легендарни мениджъри защитиха момичетата с табелките

Двама от най-легендарните британски боксови мениджъри се обявиха в защита на момичетата с табелките, които са задължителна част от всеки мач. След решението на Формула 1 да разкара от стартовата решетка красавиците за състезанията през 2018 г. веднага се повдигна дебат около участието на дамите и в други спортове.

„Светът си е загубил ума – коментира бившият мениджър на Ленъкс Люис – Кели Малоуни, който смени своя пол. – Отказът от момичетата с табелките няма да е краят на бокса, но ще бъде кончина на цяла една епоха. Някои хора искат нещата в света да се случват така, както искат без значение избора на останалите. Може би накрая ще забранят на момичетата да участват в реклами? Няма да могат да раздават листовки или да правят кафе?“

В дискусията се включи и Франк Уорън. Според него, който не иска да гледа момичета с табелки за рундовете просто трябва да превключи на друг телевизионен канал.

Преди две години шведската боксова звезда Микаела Лорен шокира света. Тя обяви, че няма да се бие, ако на ринга има момичета с табелки. Тогава промоутърите от „Зауерланд“ намериха решение. В нейна чест те изкараха момчета, които вършеха същата работа.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти