Порто отново поведе колоната (видео)

Порто отново поведе колоната (видео)

В дербито от 21-ия кръг на португалското първенство Порто надви с 3:1 Брага и се върна на върха в класирането. Мачът започна с мощни атаки на "драконите", най-вече по левия фланг. След поредното центриране, Сержио Оливейра скочи най-високо в наказателното поле и откри резултата. Брага също имаше своите положение и в 31-ата минута Раул Силва се разписа за 1:1 отблизо.

Порто вкара втори гол в 38-ата минута, когато точен беше защитникът Диего Рейес. Мексиканецът отбеляза красиво попадение с глава. В 73-ата минута Венсан Абубакар засече подаване на Алекс Телес и оформи крайното 3:1. Телес асистира и за трите гола на домакините.
По-рано вчера Бенфика разгроми с 5:1 Рио Аве, макар че на почивката губеше с 0:1. Послед обаче тимът на Руи Витория се разигра и за гостите стана страшно. Жардел, Пици, Жонас, Рубен Диас и Раул Хименес донесоха убедителната победа на лисабонските "орли".

Порто е начело в класирането с 52 точки, пред Спортинг (Лисабон) и Бенфика с по 50.

Португалия, Примейра лига - 21 кръг:

ПОРТО - БРАГА 3:1
1:0 С. Оливейра (14)
1:1 Р. Силва (31)
2:1 Д. Рейес (38)
3:1 В. Абубакар (73)

МИНУТА ПО МИНУТА!

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти