Голова буря на "Бернабеу" преди сблъсъка с ПСЖ (видео+галерия)

Голова буря на "Бернабеу" преди сблъсъка с ПСЖ (видео+галерия)

Шампионът на света Реал Мадрид включи на скорост и разби с 5:2 гостуващия Реал Сосиедад в мач от 23-ия кръг на Примера. "Сантиаго Бернабеу" видя цели четири попадения преди почивката, всичките във вратата на сансебастианци. Лукас Васкес даде аванс na "белите" още в първата минута. Последваха попадения на Кристиано Роналдо (27, 37 и 80) и Тони Кроос (34). За тима на Еусебио Сакристан точни бяха Йон Баутиста (74) и Асиер Ияраменди (83). Кралят на Европа си вдъхна увереност четири дни преди битката с Пари Сен Жермен в Шампионската лига. Роналдо пък вкара 33-ия си хеттрик в Ла Лига.

Зинедин Зидан заложи на четирима офанзивни футболисти при схема 4-4-2: Лукас Васкес, Карим Бензема, Кристиано Роналдо и Марко Асенсио. Гарет Бейл, Иско и Каземиро получиха почивка преди срещата с Пари Сен Жермен. Реал Сосиедад също излезе във формация 4-4-2.

Реал Мадрид - Реал Сосиедад@@@

Срещата започна със светкавичен гол. Още преди да е изтекла и минута топката се озова в мрежата на Херонимо Руи. Кристиано центрира отляво, Лукас Васкес се извъртя назад, за да стреля с глава и прати неспасяема топка към левия ъгъл на вратаря - 1:0. "Лос бланкос" продължиха да играят настървено и в седмата минута удариха греда. Марсело отне топката, влезе в наказателното поле, където подаде към Бензема, френският стрелец чукна топката, но нямаше късмет и тя се отби от гредата.

Реал Мадрид - Реал Сосиедад@@@

След получения ранен гол "чури урдин" трудно организираха играта си и често допускаха грешки. В 23-ата Асенсио напредна на скорост отляво, подаде към Роналдо, който беше блокиран, последва центриране към Асенио, който стреля с глава точно, но и безобидно. В 27-ата Асенсио потърси Марсело, който центрира успоредно на голлинията към непокрития Кристиано, а той отбеляза с лекота от осем метра - 2:0.

Реал Мадрид - Реал Сосиедад 5:2@@@

В 33-ата вече се виждаше как Роналдо бележи трето попадение, но топката срещна гредата. Отбраната на баските отново се пропука, Серхио Рамос подаде към португалеца, който нанесе удар от въздуха, но кълбото се чукна в гредата. В 34-ата все пак падна трети гол. Даниел Карвахал асистира на Тони Кроос на дъгата, а той моментално стреля фалцово и прати топката в горния ляв ъгъл. В 37-ата Роналдо вкара за 4:0, след като се извиси и стреля с глава при корнер. В 40-ата "белите" развиха поредна бърза акция: Бензема подаде към Марсело, той напредна в наказателното поле и асистира на Асенсио, който направи пропуск от чудесна позиция.

Реал Мадрид - Реал Сосиедад 5:2@@@

Второто полувреме започна с по-отпусната игра на домакините. В 52-ата Хуанми уцели греда, след като стреля с глава при корнер. Две минути по-късно Васкес центрира отдясно, Кроос заби топката в земята и тя стана лесна за Херонимо Руи. В 62-ата Зидан пусна в игра Иско и Матео Ковачич. Седем минути по-късно Асиер Ияраменди стреля опасно от пряк свободен удар, но топката прелетя малко над гредата.

Реал Мадрид - Реал Сосиедад 5:2@@@

В 74-ата гостите от "Аноета" стигнаха до попадение, за да отмият част от срама. Резервата Йон Баутиста беше изпуснат от Рафаел Варан и търкулна топката в близкия ъгъл. В 80-ата появилият се през втората част Гарет Бейл получи топката при съмнения за засада, шутира коварно, вратарят направи грешка и изби в краката на Кристиано Роналдо, който с лекота оформи своя хеттрик. Три минути по-късно бившият играч на Реал Мадрид Ияраменди беше оставен в наказателното поле и реализира от въздуха - 5:2.

В 90-ата Кроос центрира от статично положение, Роналдо насочи с глава и топката облиза гредата от външната страна. В секундите преди финала Бензема направи пропуск от седем метра и получи дежурните си освирквания от публиката.

Реал Мадрид временно съкрати дистанцията до лидера Барселона на 16 точки. Вече всички мадридисти мислят за мача идната сряда, когато на "Бернабеу" пристига ПСЖ. 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти