Бивша звезда на Марек облече отново екипа на дупничани (снимка)

Бивша звезда на Марек облече отново екипа на дупничани (снимка)

Един от най-добрите волейболисти на Марек Юнион-Ивкони отново облече екипа на клуба. Македонският разпределител Гьорги Гьоргиев, който стана 4 пъти поред шампион с дупничани позира с екипа, който получи като подарък от бившия си клуб. Гьоргиев прави фурор в Турция с с тима на Малие Пиянго и след броени дни ще се изправи срещу  Монтана на 1/4-финалите на третия по сила европейски турнир за Купата на претендентите (Challenge cup).

 

"Гьорги винаги казваше, че Марек трябва да е номер 1 в България и затова му изпратихме този номер по дупничанин, който бе на мача от евротурнирите преди седмица с негово участие", уточниха от клуба.

Не закъсня и реакцията на 24-годишният плеймейкър, който е един от малкото играчи позволил си да откаже оферта на "Тренто" в силните им години. Към Гьорги не липсват от сега оферти от водещите клубове в Турция, Полша и Италия, но бъдещето му ще стане ясно през лятото.  

"Следя Марек редовно и поддържам връзка с момчетата. Тази година отборът е млад, но и ние преди да станем 4 пъти шампиони бяхме така. Състезателите имат качества и талант, но най-важното е, че получават възможност да играят и трупат опит. Първата година в Дупница станахме 6-и, а аз бях на 16 години, но след това видяхте, че бяхме номер 1 в България. Обявяваха ни за некадърни, за слабаци, ама вижте какви кариери направиха и Димата Бахов и Тодор Вълчев. Задължително момчетата трябва сами да се развиват с индивидуални допълнителни тренировки, за да направят хубави трансфери в чужбина. Без труд и тренировки, няма как да стане. Мястото на Марек е първото и съм убеден, че до две години отново ще бъде там-на върха", заяви пред zadupnitsa.com македонският национал.

"Пожелавам успех в плейофите на отбора и моето послание към тях е само едно: Трудете се, тренирайте, играйте със сърце на игрището, но преди всичко си повярвайте, че можете", заключи любимецът на дупнишките фенове.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти