Смилен Мляков: Искам Левски и ЦСКА да покажат добър волейбол (видео)

Смилен Мляков: Искам Левски и ЦСКА да покажат добър волейбол (видео)

Капитанът на Левски София Смилен Мляков и старши треньорът на ЦСКА Александър Попов участваха в специална пресконференция преди мача между двата отбора. Вечното дерби е на 13 февруари от 18,30 ч в зала "Универсиада".

Първият въпрос, зададен от журналистите на Мляков, бе дали предстоящата среща има по-особено значение, след като е носил екипа и на ЦСКА.
- За мен преди всичко става дума за волейбол, който е един и същи на двете места. Коментирал съм тази тема нееднократно, решението да премина в "Левски София" бе чисто волейболно и не беше свързано с някакви проблеми. С Алесандър Попов се познавам от 15-годишен, също от тогава съм приятел и с президента и треньор на "Левски София" Владимир Николов.

- Според теб минус ли ще е за дербито отсъствието на фенове на ЦСКА?
- Със сигурност е по-добре, когато в такъв мач има агитки и на двата отбора. Вярвам, че ако имаше възможност, и на първата среща в зала "Васил Симов" щеше да има привърженици на "Левски". За съжаление, все още няма нужните условия това да се случва, така че трябва просто да го приемем.

- Какво очакваш от срещата утре?
- Надявам се двата отбора да покажат добър волейбол и да се получи наистина качествен мач. Разбира се, искам нашият отбор да победи.

- Какво е мнението ти за чужденците във вашия отбор?
- Според мен са доста добри състезатели, особено за нивото в България. Те могат да помогнат на отбора и се надявам това да се види в следващите мачове. Проблемът е, че младите състезатели в България имат пропуски по отношение на различните елементи, още от обучението им при подрастващите. Това си проличава в някои мачове, но трябва да бъдем търпеливи и да им помагаме с каквото можем.

- "Нефтохимик 2010" победи и ЦСКА, и "Левски София". Толкова по-добър ли е този отбор от останалите?
- Очевидно имат повече качества и умения. Направили са добра селекция и играят със самочувствие. Нашата задача е да ги догоним и вярвам, че е възможно. Все пак, надеждата умира последна.

 

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти