Асен Великов преди Балкан: Всичко може да се промени с победи

Асен Великов преди Балкан: Всичко може да се промени с победи

Баскетболистът на Левски Лукойл Асен Великов даде интервю за клубния сайт преди утрешния мач срещу Балкан (Ботевград) от полуфиналите в турнира за Купата на България по баскетбол за мъже.

Какво е усещането да играеш отново за отбора на сърцето ти?

- Усещането е страхотно. Радвам се, че отново имам възможността и ми дават шанс да играя за Левски. Вярвам, че ще показваме още по-добри резултати и вярвам, че залата отново ще е пълна и ще доставяме удоволствие на всички левскари в България.

Защо все още хората в залата са по-малко от очакваното?

- Вярвам, че това може да се промени с мачовете и победите. Отборът ни е доста добър, трябва ни още малко време да се сработим. С добри игри, с победи, ще накараме хората да се върнат в залата и когато дойдат важните мачове със силни съперници, те ще са там. Отдавам го на това, че още сме колебливи. Хората искат да виждат победи и атрактивна игра. Тепърва те ще харесват играта, която показваме и ще идват. Благодарение на нашата игра ще ги върнем в залата.

Предстои волейболно дерби, футболен полусезон, трябва ли да има обединение на спортовете в Левски?

- Това е едно от нещата, които ние като левскари трябва да се обединим на всеки един спорт. Без значение от моментното състояние трябва да го подкрепяме. През годините сме показали, че Левски, това е България. В тежките моменти трябва да се покаже, кога феновете са зад отбора. Моментът е труден за колективните спортове. Но трябва да го преодолеем този период, всички ние, феновете, играчите, защото аз съм фен на Левски, трябва подкрепя отбора, за да стигнем до желаните първи места във всички спортове.

Мачът с Балкан е на 14 февруари, Денят на влюбените, очакваш ли да усетите любовта на феновете?

- Пожелавам на феновете на първо място да са здрави и щастливи с отбора на сърцето си. Ще се опитаме да покажем любовта си към Левски на терена и хората в залата да си тръгнат с усмивка. Всеки един от нас да усети любовта, те нашата към тях и ние тяхната към нас.

Първият мач между Левски Лукойл е в сряда от 18:00 часа в зала "Универсиада" в София, билети за срещата за привърженици на Левски ще се продават на служебния вход на "Универсиада", както и в Националния фенклуб на Левски.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти