Левски сложиха край на една изключително дълга негативна серия срещу ЦСКА

Левски сложиха край на една изключително дълга негативна серия срещу ЦСКА

Волейболистите на Левски София надиграха ЦСКА с 3:2 гейма, в мач от деветнадесетия кръг на Суперлигата при мъжете, който се игра в столичната зала „Универсиада“. 

Двубоят оправда наименованието си си „Вечно дерби“, като бе драматичен и изпълнен с напрежение, а емоционалният момент доведе до амплитуди и от двете страни на мрежата.

Сините направиха феноменален обрат, като от изоставащи с 0:2 гейма и догонващи в третата част, те успяха да направят и невъзможното и изковаха победата с 3:2 гейма. Такъв обрат срещу каленият в битки ЦСКА , чиито тим дори с кадрови проблеми побеждава наред, трудно се прави, да не кажем, че е почти е невъзможно. Но все пак се случи.

Червените започнаха по-концентрирано и стабилно, за сметка на неувереното начало на домакините. Кадровите проблеми и умората си обаче казаха думата и натежаха.  За сметка на това „сините“ разчитаха на много смени, като след втория гейм влизането в игра на младите играчи си каза думата. Рокадите внесоха свежест и ентусиазъм и допринесоха за въздигането на тима. Левскарите успяха да надделеят над опита на съперника, като показаха дух , характер и повече издържливост. 

Така Левски взе реванш от ЦСКА за загубата през първия полусезон, когато отново в оспорван мач отстъпиха на съперника с 1:3 гейма. Най-важното в случая е, че левскарите сложиха край на една изключително дълга негативна серия срещу вечния съперник, в която нямаха никакъв успех. Последната победа на „сините“ във Вечното дерби е от сезон 2013/2014, когато тимът бе воден от италианеца Джузепе Лорицио. Под името Левски Бол тогава тимът победи два пъти ЦСКА през сезона. В следващите години Левски нямаше шанс срещу армейците, до вчерашния подвиг, с който вече сложи края на тригодишни усилия. 
 Левски - ЦСКА@@@

До края на редовния сезон остават три кръга. Левски преследва по предни позиции от сегашното шестото място, но всичко зависи отпредставвянето в оставащите три мача.  При евентуално запазване на сегашните позиции в класирането - трето място за ЦСКА и шесто за Левски, то двата тима отново ще се срещнат на плейофите в Суперлигата. Очертава се ново Вечно дерби. 
 Левски - ЦСКА@@@

Но само на теория засега. Сезонът свършва на 2 март, когато всико ще бъде ясно.

BGvolleyball.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти