Норвегия спечели олимпийската титла в щафетата на 4 по 10 км

Норвегия спечели олимпийската титла в щафетата на 4 по 10 км

Норвегия спечели олимпийската титла в щафетата по ски бягане при мъжете на 4 по 10 километра.
Дидрик Тьонсет, Мартин Йонсруд Сундби, Симен Крюгер и Йоханес Клаебо преодоляха трасето за 1:33:04.9 час.

Така скандинавците, които са действащи световни шампиони на 4 по 10 километра, спечелиха за пети път в историята си олимпийското злато в щафетата, но за първи път от Солт Лейк Сити 2002.

Руснаците Андрей Ларков, Александър Болшунов, Алексей Червоткин и Денис Спицов завършиха на второ място на 9.4 секунди и отново останаха със среброто, както и преди четири години на родна земя в Сочи.

Трети се нареди квартетът на Франция в състав Жан Марк Геяр, Морис Манифика, Клеман Парис, Адриен Бакшайдер с изоставане от 36.9 секунди, като по този начин повтори класирането си от Сочи 2014, където също стигна до бронза.

Олимпийските шампиони от Ванкуваър 2010 и Сочи 2014 Швеция този път не бяха конкурентни и се наредиха на пето място на 2:05.6 минути.

Щафетата премина крайно оспорвано и интересно, като по време на вторите постове в класическия стил Болшунов се представи отлично и на моменти водеше с повече от 40 секунди пред Сундби.

В третия пост и първи в свободния стил олимпийският шампион в скиатлона и сребърен медалист на 15 километра свободен стил от Пьончан Симен Крюгер върна скандинавците на върха преди поста на Клаебо, а Червоткин се провали, като предаде щафетата на Спицов с изоставане от 16 секунди.

Спицов, бронзов медалист на 15 километра свободен стил, вложи много усилия, за да достигне норвежеца и успя, но олимпийският първенец в спринта от Пьончан Клаебо имаше много повече сили в края и с атака километър преди финала триумфира.

Ски-бягане, щафета 4 по 10 километра, мъже:

1. Норвегия (Дидрик Тьонсет, Мартин Йонсруд Сундби, Симен Крюгер и Йоханес Клаебо) - 1:33:04.9 час

2. Русия (Андрей Ларков, Александър Болшунов, Алексей Червоткин и Денис Спицов) - 1:33:14.3

3. Франция (Жан Марк Геяр, Морис Манифика, Клеман Парис, Адриен Бакшайдер) - 1:33:41.8

4. Финландия - 1:34:45.4

5. Швеция - 1:35:10.5

6. Германия - 1:35:13.1

ПЪЛНИ РЕЗУЛТАТИ - ТУК!!!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички