Клер Уилямс: "Слава Богу, че има пилоти, идващи с пари"

Клер Уилямс: "Слава Богу, че има пилоти, идващи с пари"

Шефката на Уилямс Мартини Клер Уилямс споделя, че пилотите, подкрепени с пари, не са нещо ново за Формула 1. Според нея негативните коментари към тях са необосновани и наивни.

Уилямс приветстваха в отбора си Сергей Сироткин, който донесе значителна финансова инжекция, и по тази причина си лепна етикета "платен пилот". Според дъщерята на Сър Франк Уилямс, обаче, това е от изключителна полза за тима, а в историята на спорта има много примери за пилоти, които са започнали със солиден финансов гръб. Най-очевидният пример е Фернандо Алонсо, който от началото на кариерата си е подкрепян от банка Сантандер, но днес е смятан за един от най-добрите състезатели изобщо.

"Пилотите с пари не са нищо ново под слънцето и Слава Богу, че ги има" каза Улиямс. "Намирам за изключително наивно да се слагат етикети на "платените пилоти". Чудесно е, ако пилотът има финансови интереси, чудесно е както за отбора, така и за него самия".

Клер Уилямс допълни още, че Формула 1 е скъп спорт, който щеше да губи много от талантите си, ако те нямаха финансовата подкрепа да участват в състезанията за деца и юноши и съответно да достигнат до Ф1.

"Да, ние сме независим отбор, и да, спонсорството е нещо трудно за намиране в наши дни. Но ако пилотът има финансов гръб, то това е допълнителна стойност. Но парите не са в основата на решенията, които взимаме".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти