Моуриньо надигра Конте, Лукаку в основата на победата на Юнайтед (видео)

Моуриньо надигра Конте, Лукаку в основата на победата на Юнайтед (видео)

Манчестър Юнайтед осъществи пълен обрат и стигна до много ценна победа с 2:1 срещу Челси на “Олд Трафорд”. Лондончани поведоха с попадение на Вилиан в 32-ата минута, но Лукаку изравни малко по-късно. Белгиецът асистира на влезлия като резерва Джеси Лингард в 75-ата минута, а той реализира победното попадение.

След този успех “червените дяволи” се върнаха на второто място в класирането, като имат преднина от две точки пред третия Ливърпул. Челси обаче се озова на пета позиция и битката за местата в четворката ще е ощесточена до края.

"Сините" започнаха много агресивно гостуването си на Манчестър Юнайтед. Лондончани опитаха да изненадат съперника си и бяха близо да поведат в резултата много рано. В четвъртата минута Алонсо се освободи отляво и прати остро центриране към Мората. Испанецът засече топката от въздуха, но я заби в горната греда.

След отличното начало на “сините” тимът на Моуриньо започна да поглежда към вратата на съперника и да владее по-често топката. Гостите обаче не се дръпнаха назад и се опитваха да контролират случващото се на терена. Постепенно темпото стана по-ниско, като и двата отбора заиграха по-търпеливо, чакайки добра възможност или грешка на съперника.

“Червените дяволи” организираха най-добрата си атака в 28-ата минута. Тогава Марсиал получи топката отляво и намери великолепно Алексис Санчес в наказателното поле. Чилиецът бе непокрит и на прекрасна позиция, но загуби равновесие и отправи много лек удар, който не бе проблем за Куртоа.

След половин час игра Челси поведе след поредица от грешки в защитата на домакините. Бърза атака, започната от Вилиан, завърши с блестящо подаване на Азар, което намери бразилеца зад защитата на Юнайтед. Вилиан напредна и с удар в близкия ъгъл прати топката в мрежата.

Ромелу Лукаку нямаше гол срещу други водещи отбора от шест шампионатни мача този сезон. В 39-ата минута белгиецът промени това. След отлична комбинация, преминала през Алексис и Марсиал, Лукаку завърши атака с голов удар за 1:1.

Второто полувреме започна отново с по-силна игра от страна на Челси. Мората, който удари греда преди почивката, пак не се възползва от добра възможност. Той бе изведен от Вилиан на добра позиция, но се забави и ударът му бе блокиран. След безличното си представяне през първата част Алексис Санчес продължи с неубедителните си изяви и след почивката.

След час игра Де Хеа не се намеси блестящо след далечен удар от фаул на Дринкуотър. Испанският вратар изненадващо не е най-високото си ниво и на няколко пъти се намеси колебливо. Той все пак отби удара, но топката се озова в опасна зона и трябваше да бъде изчистена от Смолинг.

Лукаку можеше по впечатляващ начин да отбележи втори гол в 68-ата минута. Топката бе насочена към него от Санчес, а белгиецът с много красива странична ножица я насочи към вратата, но Куртоа се намеси. Малко по-късно Де Хеа изпусна топката след удар на Вилиан, но успя да я овладее след това.

Обрат на Ман Юнайтед срещу Челси@@@

Манчестър Юнайтед играеше далеч по-добре през втората част в сравнение с представянето си преди почивката и в 75-ата минута поведе в резултата. Лукаку центрира великолепно и сложи главата на Джеси Лингард, който направи 2:1. Английският национал се бе появил на мястото на Марсиал в 64-ата минута. Малко след гола лондончани можеха да отговарят. Вилиан бе изведен и стреля в близкия ъгъл, но Деа Хеа се справи.

Двамата треньори направи промени за последните 10 минути. Конте пусна Оливие Жиру, Педро и Фабрегас, като заигра с двама централни нападатели. Моуриньо пък пусна Ерик Байи и “червените дяволи” вече бяха със схема с трима централни защитници.

Челси не създаде достатъчно голови ситуации до края, но в 85-ата минута можеше да изравни. Мората бе изведен и му бе свирена доста спорна засада. Испанецът все пак стреля по диагонала и прати топката в мрежата, но го направи след сигнала на съдията. В заключителните секунди дори Куртоа отиде в противниковото наказателно поле при ъглов удар, но и това не доведе до нищо.

МАН ЮНАЙТЕД - ЧЕЛСИ 2:1
0:1 - Вилиан (32)
1:1 - Лукаку (39)
2:1 - Лингард (75)

МАН ЮНАЙТЕД:

Де Хеа, Валенсия, Линдельоф, Смолинг, Йънг, Мактоминей, Матич, Погба, Санчес, Марсиал, Лукаку

ЧЕЛСИ:

Куртоа, Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Моузес, Дринкуотър, Канте, Алонсо, Вилиан, Азар, Мората

МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти