Григор Димитров: Не знам защо тенисистите от Балканите сме толкова добри

Григор Димитров: Не знам защо тенисистите от Балканите сме толкова добри

Най-добрият български тенисист Григор Димитров бе запитан любопитен въпрос по време на една от срещите си с медиите в Дубай, където във вторник следобед ще започне участието си в тенис турнира от сериите АТР500.

Според журналистите на място в сегашната обстановка в световния тур има повече класни тенисисти от Балканите от когато и да било (Григор Димитров, Новак Джокович, Марин Чилич, Симона Халеп, както и изгряващи таланти като Стефанос Циципас). Каква е причината?

“Добър въпрос, мислел съм за това много пъти. Вероятно има нещо в нас, някакъв борбен дух, нещо, което да ни кара да не се предаваме никога. Просто имаме толкова много мечти. Още като деца си мечтаем да ставаме по-силни, после идват идеите. Идваме от малки градове и това ме кара да оценявам още повече успехите ни. Но не знам защо балканските играчи са толкова добри в момента.

Аз лично винаги съм искал родителите ми да живеят по-добре, да имат повече възможности и да се притесняват за по-малко неща. Знам с какви трудности е трябвало да се справяме… може би вследствие на това просто дойде желанието винаги да се боря и успехите стават още по-специални”, обясни хасковлията.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти