Осма поредна победа с нокаут за Тервел Пулев!

Тервел Пулев продължава с победния си ход, откакто стъпи на професионалния ринг. Българският боксьор постигна осми пореден успех, при това отново с нокаут, както и предишните седем. Този път по-малкият от братята Пулеви отказа още в първия рунд американеца Скот Фютрел.

Съперникът на Тервел се оказа напълно неподготвен за ударите на българина и бързо стана ясно, че мачът ще е кратък. Фютрел беше свален три пъти и не можа да продължи, а реферът вдигна ръката на Пулев.Тервел Пулев - "Гостът на Sportal.bg"@@@
Това беше първи двубой на Тервел на американска земя. Той се състоя в в залата към хотел „Белведере“ в Чикаго, а бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон имаше подкрепата на голяма родна агитика. Специално от Маями пристигна и футболната легенда Христо Стоичков, който също беше бурно аплодиран от българите в залата.

Пулев трябваше да се бие с Тристан Джеймс, но в последния момент съперникът му беше сменен. Причината бе забрана от страна на Илинойската боксова федерация Джеймс да излезе на ринга, защото има незачетен мач в друг щат.
Така се стигна до двубоя с Фютрел, който до този момент имаше 4 срещи като професионалист. Американецът имаше предимство в ръста, но не оказа никаква съпротива и още от първите секунди изпадна в глуха защита. Мотивиран от мощните възгласи на българите в залата, Тервел пласира няколко силни удара и още преди края на първия рунд отказа противника си.

"Огромни благодарности към всички вас за това, че дойдохте и ме подкрепихте! Вие показахте любовта си към България! Искам колкото по-далеч сме от родината, толкова по-задружни да сме", бяха първите думи на Пулев след победата.
Неговият брат Кубрат Пулев също взе микрофона и се обърна към българите в залата. "Радвам се, че едно такова събитие, макар и неголямо, може да ни обедини. Хубава е да видя толкова много български знамена. Важното е да милеем за България, независимо къде се намираме", заяви Кобрата.

"Помните, че първата ни победа на световното първенство през 1994 година беше тук, в Чикаго, срещу Гърция. Сега и Тервел победи. Нека продължим да подкрепяме него и Кубрат, защото те ще ни радват още много", каза Христо Стоичков. 

A post shared by Kubrat Pulev (@kubratpulev) on Mar 2, 2018 at 4:50pm PST

След това всички присъстващи получиха възможност да се качат на ринга и да се снимат с братя Пулеви.

   

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти