Гледай на живо

Празненствата във Велико Търново за 100-годишнината на Етър започват с демонстративен женски мач срещу полския Медик

Белогорие с изненадваща загуба в плейофите на Русия

Белогорие с изненадваща загуба в плейофите на Русия

Волейболният отбор на Белогорие (Белгород), където играе българският национал Николай Николов, стартира с изненадваща загуба в плейофите на Суперлигата на Русия. Воденият от Александър Богомолов тим падна тежко у дома от Кузбас (Кемерово) с 0:3 (22:25, 19:25, 25:27) в първи мач от 1/4-финалните плейофи, игран снощи.

Интересно е да се отбележи, че това е трета поредна загуба на Белогорие от Кузбас през сезона, след като грандът от Белгород падна първо на полуфиналите за Купата на Русия, а след това и при гостуването си в редовния сезон.

Така Белогорие изостава с 0-1 победи в плейофната серия. Играе се до 2 победи от 3 мача. Втората среща между двата тима е в петък (16 март) в Кемерово.

Най-резултатни за Белогорие бяха капитанът и ветеран Сергей Тетюхин (1 блок, 1 ас, 67% ефективност в атака и 29% позитивно посрещане) и Ян Ерещенко (1 ас, 43% ефективност в атака и 35% позитивно посрещане) с по скромните 10 точки. За тима на Кузбас пък най-полезен бе Виктор Полетаев с фантастичните 21 точки (1 блок, 1 ас и 54% ефективност в атака) за победата.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти