Легенда на Байерн: Пеп няма самочувствие и живее в непрестанен страх

Легенда на Байерн: Пеп няма самочувствие и живее в непрестанен страх

Дългогодишният доктор на Байерн (Мюнхен) Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт разкритикува остро бившия наставник на тима Джосеп Гуардиола в автобиографията си.

Както е известно, през 2015 г. лекарят напусна баварския клуб след 38-годишна служба заради силни противоречия с Пеп, който го обвиняваше за многобройните контузии в отбора по това време. Впоследствие 75-годишният доктор се завърна на работа в Байерн през миналия ноември под ръководството на Юп Хайнкес.

Ето какво пише Мюлер-Волфарт за каталунския специалист:

При Пеп Гуардиола климатът в Байерн се промени и стана ясно, че той не вярва на мен и екипа ми. Той въобще не се интересуваше от медицинските въпроси, но междувременно изискваше от нас да правим чудеса. Гуардиола често беше описван от медиите като иновативен, ако не и революционен треньор, но в Байерн той върна времето далеч назад.  

Помня, че в един сезон при Юп Хайнкес имахме само три мускулни травми в тима. Това е много малък брой, имайки предвид изискванията към играчите. В официалните статистики на УЕФА Байерн винаги е бил сред клубовете с най-малко контузии.

След това дойде Гуардиола и още в първия му сезон имахме много, много повече мускулни травми в сравнение с успешния сезон 2012/13. А той си мислеше, че разбира много по-добре нещата: 5-минутна загрявка набързо, това трябваше да е достатъчно. Но това не можеше да е на добро. На Световното клубно първенство в Мароко всеки внимаващ фен трябва да е забелязал, че играчите ни не бяха в добра физическа форма.

Просто не можех да се съглася с Гуардиола заради начина, по който мисля и работя. Дори докладите ми относно контузените играчи не го интересуваха. Винаги когато исках да говоря с него, той се отдръпваше и си заминаваше.

Мисля, че той е човек с ниско самочувствие, който прави всичко възможно да подведе другите. Следователно, той живее в непрестанен страх не толкова от загуби, колкото от липса на власт и авторитет.

КАЛОЯН АНТОНОВ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти