Гледай на живо

Пресконференция на Николай Костов преди мача със Славия

Огромен скандал в Шампионската лига (снимки + видео)

Огромен скандал в Шампионската лига (снимки + видео)

Огромен скандал се разрази в края на първия мач от Плейоф 16 в Шампионската лига по волейбол за мъже между белгийския Нолико (Маасейк) и руския Локомотив (Новосибирск), който е воден от Пламен Константинов.

A post shared by CEV (@cevolleyball) on Mar 14, 2018 at 3:17pm PDT

Нолико постигна трудна, спорна, но чиста победа над Локо с

3:0 (25:23, 26:24, 30:28)

в двубоя, който се игра пред 1900 зрители в “Щеенгод Арена” в Маасейк.

Пламен Константинов реши да гласува доверие в този двубой на резервите и “детската градина” на Локомотив и остави в Новосибирск Арслан Екши, Илияс Куркаев, Артьом Смоляр, Лукаш Дивиш, Николай Павлов, Роман Мартинюк и Максим  Жигалов, които да се готвят за изключително важната втора 1/4-финална плейофна среща от Суперлигата на Русия срещу Динамо (Москва).

В състава на Локомотив за мача с Нолико в Белгия попаднаха и няколко момчета от младежкия тим на “железничарите”, които се готвят под ръководството на Георги Петров - Максим Сапожков, Савелий Поздняков,  Денис Подколзин и  Денис Голубьов.

Възпитаниците на Пламен Константинов играха като равни с домакините, но в края на геймовете се пропукваха и губеха.

Нолико поведе с 2:0 гейма, след доста грешки на волейболистите на Локомотив. В третата част домакините дръпнаха с 15:10, 19:16 и 21:17, но момчетата на Пламен Константинов, не само че съумяха да изравнят, но и дори поведоха с 23:22. Последваха множество равенства до 28:28. При следващото разиграване волейболист на Нолико изпълни начален удар, играчите на Локомотив посрещнаха добре, а Маркус Нилсон атакува. Топката тупна извън игрището на Нолико, но всички волейболисти на руския тим вкупом дадоха да се разбере, че блокадата на Нолико е играла с топката и поискаха от наставника си Пламен Константинов да поиска видео повторение.

Вторият съдия на двубоя Хелена Гелдоф се отправи към масата на съдиите, проследи повторно случилото се на монитор и даде знак, чя блокадата на Нолико не е играла с топката. Няколко секунди след това видео повторението бе възпроизведено на екраните в залата. На него ясно се вижда, че топката се удря в пръстите на играч на Нолико, след което пременя своята траектория.

Пламен Константинов реагира яростно на момента.

Той се мяташе между дисплея на монитора и Хелън Гелдоф, опитвайки се да докаже, че има блокада и точката трябва да е за Локомотив.

Дори феновете на Нолико започнаха да освиркват съдийското решение. Реферите на двубоя обаче останаха непреклонни.

Главният арбитър Мирко Янович, не пожела да слезе от съдийския стол и сам да види спорното решение, а вместо това показа червен картон на Пламен Константинов, точка за Нолико и 30:28 в третата част и успех за белгийците с 3:0 гейма.

За да се класират за 1/4-финалите на турнира Пламен Константинов и неговите възпитаници, ще трябва да победят Нолико с 3:0 или 3:1 и да спечелят “златния гейм” в срещата-реванш в Новосибириск.

Сергей Савин стана най-резултатен за Локомотив с 21 точки (1 ас, 3 блока, 52% ефективност в атака, 10% перфектно и 19% позитивно посрещане), а Маркус Нилсон добави още 13 точки (1 ас, 46% ефективност в атака), които се оказаха недостатъчни за победа.

Камил Рихлицки стана най-резултатен за Нолико със 17 точки (1 ас, 67% ефективност в атака, 19% перфектно и 45% позитивно посрещане), Йелте Маан добави още 12 точки (55% ефективност в атака, 11% перфектно и 33% позитивно посрещане).


НОЛИКО, МААСЕЙК (БЕЛГИЯ) - ЛОКОМОТИВ, НОВОСИБИРСК (РУСИЯ) 3:0 (25:23, 26:24, 30:28)

НОЛИКО:

Жей Мишел Бленкенау 1, Себастиан Геверт 7, Камил Рихлицки 17, Йелте Маан 12, Тимо Тамемаа 6, Дане Миятович 5 - Жуст Дронкер-либеро (Жолан Кокс 6, Николас Бруно, Стеф Ван Хейсте, Мишел Аши)

Старши треньор: ЖОЕЛ БАНКС

ЛОКОМОТИВ:

Иван Лукияненко, Маркус Нилсон 13, Сергей Савин 21, Алексей Родичев 7, Михаил Щербаков 5, Александър Ткачьов 6 - Валентин Голубьов-либеро (Сергей Андиевский, Максим Сапожников)

Старши треньор: ПЛАМЕН КОНСТАНТИНОВ.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти