Искат преиграване на скандален мач на Пламен Константинов (видео)

Искат преиграване на скандален мач на Пламен Константинов (видео)

Пламен Константинов получи широка подкрепа от треньори и волейболни фенове от цяла Европа. В сряда клубният му тим Локомотив бе посечен грубо от съдиите на мача с Нолико от плейофите на Шампионската лига. При 28:28 в третата част състезател на руския отбор атакува и главният рефер Мирко Янкович отсъди топка в аут.


Пламен обаче веднага поиска "видео чек" и на показаното от телевизията повторение се видя ясно, че играч на белгийците е докоснал топката. Вторият съдия Хелена Елдоф обаче показа, че няма такова нещо и даде точката на домакините.


Последваха бурни протести от националния ни селекционер и Янкович му показа червен картон съответно с нова точка за "Нолико", което доведе до края на срещата. Феновете на местния тим изригнаха в еуфория и започнаха да аплодират подигравателно българина, който беше оставил в Русия някои от основните си състезатели.

Най-големият сайт за волейбол в Европа - volleyball.it, реагира с видео и материал, посветен на несправедливото съдийство. Някои от известните треньори също публикуваха клипа от сайта на Европейската конфедерация с призиви да бъде преигран мачът. Реваншът е другага седмица в Новосибирск.


При успех с 3:0 или 3:1 ще се стигне до златен гейм.

24chasa.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти